Please enable JS

A mi konyhánk

A mi konyhánk

Mi nők, elég sokat tartózkodunk a konyhában, ezért nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat benne. Ízig-vérig szeressük minden porcikáját. Lehetőség szerint a konyhánk is tükre legyen belsőnknek.

A konyha nemcsak a szükséges szekrényekből, berendezésekből, edényekből áll, hanem a lelki életünk kivetülése is. Fontos, hogy a színvilágával, stílusával azonosulni tudjunk: nem mindegy, hogy milyen függönyt rakunk fel, milyen és mennyi növényünk van ott, milyen kis szobrocskák, angyalkák, saját készítésű munkák teszik még színesebbé. Ne felejtsük el, hogy gyerekeink alkotásai, az évszakok, ünnepek is megjelenhetnek a konyhában, persze mértékkel. Ezek teszik igazán „élővé”. Olyan energiákat gerjesztenek, hogy az ember nem szívesen megy el onnan. Aki meg tudja valósítani a konyhai azonosságot, az nem valószínű, hogy a „fél lábbal már másutt járok” stílusban, tessék-lássék főz a családjának.

A konyha már az első pillantásra sok minden elárul egy család életéről:

ahol a konyha szigorúan csak az odaillő dolgokat tartalmazza, távolságtartó családdal van dolgunk. Bensőségesebb a kapcsolat a családtagok között és a külvilággal is, ha a konyhában az a főzéstől, étkezéstől esetleg távol álló, de számunkra fontos tárgyakat is tartunk – ezek kiválogatása persze már a lelkünk döntése. Óva intek azonban mindenkit attól, hogy rohanjon a lakberendezési boltokba és vásárolja ész (inkább érzelem) nélkül a kiegészítőket. Nagyon fontos, hogy megszólítsanak ezek a tárgyak, kell, hogy kialakuljon egy kapcsolat! A térrendezés során nem az a cél, hogy túlzsúfoljuk a konyhát porfogókkal, hanem hogy egy-két szívünkhöz közel álló dísszel felruházzuk.

Ebben az esetben még inkább igaz, hogy az ajándékba kapott, de nem tetsző dolgokat ne rakjuk ki! Akár a szemünk előtt, akár a hátunk mögött van, óhatatlanul is érezzük a hatását főzés közben. Még balesethez is vezethet! Hosszabb időn keresztül a közelünkben tudni valamit, amit nem szeretünk, vagy tudattalanul is emlékeztetni magunkat egy általunk nem kedvelt személyre - ez is az, ami a konyhában töltött perceket megkeserítheti.

Kapcsolódó cikkek: 

Egy gondolat az egészséges ételekről

Milyen legyen a konyha?

2012. november 26./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.