Please enable JS

Az otthon alaprajza, mint egy asztrológiai képlet

Merre néznek az ablakok? - Térrendezés - Szincsák Anna

Nem is gondolnánk, egy otthon alaprajz mi mindent elárul a benne élő emberekről. A homlokzati falak formája, aránya, a helyiségek kapcsolata, kódolják a lakók sikereit, elakadásait, egymáshoz való viszonyait. Ennél pontosabb információhoz juthatunk, ha látjuk milyen földrajzi környezetben, milyen környezeti hatásoknak van kitéve az adott lakás. Tovább finomíthatjuk egy otthon megismerését, ha érezzük az energiáit, hogy megfejthessük üzenetét is.

Az otthon alaprajza

A ház alaprajza elsősorban a stabilitásunkról árulkodik. Stabilitásra szükség van az élet minden területén: az anyagiak terén, a munkákban, a kapcsolatainkban egyaránt. A síkidom, amelyet a főfalak leírnak, a szemközti falak távolsága, aránya sokrétű információ hordozója. Másképpen érzi magát, egy téglalap formájú házban élő egyén, mint egy L-alakú, vagy esetleg félkört is magában foglaló lakás tulajdonosa. Akinek négyzet vagy téglalap formájú a háza, annak a stabilitás jelen van az életében. Mondhatnánk, van stabil pont az életében.

Az L-alakú lakás már lehet a háromlábú szék esete. Hiányozhat az a biztos pont. De hiányozhat az erő, a tűz vagy a lendület. Az L-alak másik értelmezése: át is ölelhet valamit vagy kinyílhat a ház, mint egy olló. Hogy mit ölel át, azt inkább a szóban forgó égtáj mutatja meg. Hogy miért nyílt ki, azt a belső dolgok sugallják. Akinek megjelenik az íves rész a falakban, ott a mozgás átlagon felüli lesz. Valószínűleg sokat utazik vagy nagy a jövés-menés. De az összes közül a háromszög alakú lakásban érzi legrosszabbul magát az ember. Azon a kevesek, akiknek sikerül kifogni ilyen lakást vagy munkahelyet, nagyfokú belső bizonytalanság lesz úrrá rajtuk. Ha ez egyenlő szárú háromszög, az a lehető legrosszabb eset. Ha csak valamilyen szinten van jelen a hegyesszög, ott gyakori a vita, a veszekedés, a műtét.

Bejárati ajtó

A nyílászárók nagysága, helyzete és elrendezése megmutatja mennyire és mire vagyunk nyitottak. A kisméretű bejárati ajtó kevésbé enged teret a belépőnek, mint a tágasabb, hívogató, nagyobb méretű társa. Hogyan kapcsolódik a bejárati ajtó a falsíkjához, van-e beugró, vagy egyéb építészeti megoldással éltek, behozhat az életünkbe extrém dolgokat. A bejárati ajtó és az égtáj kapcsolata nem elhanyagolható. A keleti ajtó segít megvalósítani elképzeléseinket, míg például a déli ajtó baleseteket vonzhat be. Az energiaáramlás útjába ajtót nyitni, annyi, mint energiát engedni a lakásba!

Ablakok

A ház arányaihoz képest kevesebb vagy kisméretű ablak bezárja a teret, kizárva vagy lecsökkentve a külvilág hatásait. A mostanában divatos keskeny és magas ablakok rácshatását csak akkor érzékeli az ember, mikor már beköltözött és a padlón megjelent a besütő nap fénye. A hatalmas ablaktáblák ezzel szemben nyitottságot feltételeznek. Persze fontos kérdés, mire vagyunk nyitottak. Energiára, erőre, karierre, pénzre, tűzre, balesetekre, veszteségekre, stb. Az is meghatározó, hogy mire néznek az ablakok. A kertre, a kerítésre, a szomszédra, a sufnira? Ennek energiája bemosódik a lakásba. Könnyű elképzelni, hogy egy tágas kert látványa mennyivel megnyugtatóbb és természet közelibb, mint a szomszéd lomjának látványa.

Helyiségek kapcsolata

A helyiségek kapcsolata és helye megmutathatja, hogy a párunkhoz, a családtagjainkhoz milyen viszony köt. A hálószobából nyíló fürdőszoba jelezhet, hogy egy harmadik fél közénk és a párunk közé állhat. A lakásunk közepén lévő fürdőszoba pedig inkább generációs ellentét forrása lehet. A hálószoba és konyha vagy a hálószoba és étkező kapcsolatából bizarr dolgok sülhetnek ki. Az egymáshoz nem kapcsolódó, csak egy folyosóról megközelíthető helyiségek a családtagok izolációt érzékeltetik. Nincs családi egység, egymástól elszigetelten létezünk.

Panellakások

A panellakásban élők egy speciálisabb problémával néznek szembe a családi házban élőkkel ellentétben. Akik az alacsonyabb szinteken élnek, könnyebb a két lábon állás, mint a magasban élőknek. Közelebb vannak az alapokhoz, könnyebben megy a „földelés”, a fizikai alapok előteremtése, megtartása. Akik magasabb szinteken élnek már érzékelik az alapoktól való elszakadás valamilyen formáját, például nehezebb megy a fizikai dolgok megvalósítása, szórakozottabbak, nehezebben szedik össze magukat, valamilyen hittel élnek, stb. Közelebb vannak az égiekhez, mint az alattuk lakó társaik. Számukra mindenképpen szükséges valamilyen kézzel végzett tevékenységet folytatni.

A környezet

A földrajzi környezetből látszik, hogy van-e erdő, tó, folyó a közelben. A környék lejtése egyértelmű hatással van otthonunkra. Segítheti vagy akadályozza az energia otthonunkba érkezését. A keleti, északkeleti, északi lejtés hatására az energiaáramlás akadálymentes lehet, hacsak építészetileg nem tettünk akadályokat az útjába. A külső megtekintésnél látszik az is, hogy nagyobb építmény zavarja-e a lakásunk energiamezejét. Gondoljunk arra, milyen érzésekkel ülünk ki a családunkkal a kertbe, ha egy többszintes ház több teraszáról pont odalátnak.

A templom, temető közelsége sem segíti a boldog, egészséges család egységét. Másmilyen rezgésű területre van szüksége a lakókörnyezetnek, mint amilyet létrehoz egy holtakkal megtelt temető. De gondoljunk arra is, hogy a családtagjaikat elvesztett emberek állandó szomorúságát nézni az ablakból nem éppen jókedvre derítő látvány.

A földsugárzást sokan mérik, és szerencsére sokan méretik is az otthonukban. Mindenképpen az egészségünket veszélyeztethetik, ezért érdemes feltérképezni, hogy milyen vonalak futnak végig benne. Az adótornyok közelsége is komoly betegség forrása lehet, ha pont az ablakunkra vagy kertünkre néz. Ezzel is érdemes számolnunk.

Végül…

A fentiekből érzékeltethető, hogy az otthonunkat érő energiák rendkívül összetettek. A felsorolt tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen energiamező alakul ki az otthonunkban. Jelentősen tudjuk azonban befolyásolni ezeket a tényezőket. Próbáljunk magunk körül rendet, békét teremteni és törekedjünk, hogy bennünk is ez legyen! A környeztünk kialakításánál válasszuk a minél természetesebb megoldást! Legyünk tudatosak a választásban! Azt azonban tudnunk kell, hogy nem hatnak mindenkire egyformán ezek az energiák! Vannak, amelyek a nőket viselik meg, mások a férfiakra vannak hatással és persze vannak, amelyek a gyerekeket veszik célba. Egyénileg is változik, hogy kit visel meg jobban egy-egy blokk a lakásában. Általában a pozitív emberekre nem hatnak olyan mértékben. Legyünk hát pozitívak!

A cikk a Kineziológia magazinban jelent meg.

2016. december 05./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.