Please enable JS

TÉRRENDEZÉS

Otthonunk a lelkünk tükre

Carl Gustav Jung terápiái során gyakran a festést alkalmazta, mint a tudattalan materiális megnyilvánulását. Megkérte pácienseit, hogy ragadjanak ecsetet és fessék meg azt, amit álmukban vagy fantáziájukban láttak. Ő aztán ezekből a képekből tudta követni páciensei fejlődését a terápiák során.

Ahhoz, hogy a lelkünkben zajló eseményeket meglássuk, nem feltétlen szükséges ecsetet ragadnunk. Van más módszer is, amely híven tükrözi, mi játszódik odabent, olyan egyszerűen és tisztán megmutatva lelkünk rezdüléseit, mint a jungi képalkotás. Nem is gondolnánk, hogy az otthonunk éppen ilyen tükör. Annak, aki érti a nyelvezetét, egy olyan kulcsot ad a kezébe, amely kisimíthatja az ott élők éppen aktuális lelki hullámait.

A lakásunk pontosan megmutatja, hogyan érezzük magunkat,
hiszen otthonunk a lelkünk kivetülése!

Mindannyian ismerjük a „mint bent, úgy kint” mondást. Bizony ez az otthonunk-lelkünk viszonylatában is így van. Lakásunk tereinek elrendezése ugyanolyan tudattalan képalkotási folyamat, mint a jungi festészet.

A térrendezésünk tehát nem más, mint
a lelkünk háromdimenziós megnyilvánulása!

Minden, amit a lakásunkban elhelyezünk, valamilyen szinten visszahat ránk. Formája, anyaga, színe és még sorolhatnám a szempontokat, melyek jeleznek: „beállítottál az életedbe. Itt vagyok!”

A különféle tárgyak nemcsak önmagukban, hanem viszonylatukban is megmutatják, mi játszódik a mélyben. Életünk elakadásai, a betegségek mind-mind kivetülnek az otthonunkra.

Tudom, aki benne él, kevéssé van rálátása, és ha van is rálátása, nem mindig látja meg a kivezető utat. Pont ez a lényege. Az ember, amikor az éppen aktuális életfeladatán dolgozik, inkább a zavaró tényezőket érzékeli, olyannyira, hogy gyakran a kézen fekvő megoldást nem látja, sőt sok esetben nem is fogadja el.

A spirituális térrendezéssel ebben a rálátásban szeretnék segíteni, a tudattalan megoldások tudatossá tételében.

szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.