Please enable JS

Egy gondolat az egészséges ételekről

Egy gondolat az egészséges ételekről

Valljuk be, szeretünk jót enni. Igaz különbözőek vagyunk, különféle étkezési szokásokkal, de egyben egyet értünk: enni kell! Az egészséges étel a természetben kezdi, aztán jobb esetben a konyhában végzi.

Hát persze, egészséges étel... ez a kifejezés ma már sokféle jelentéssel bír. Nem azt a korszakot éljük, amikor - a tartósítás nehézségei és a rendelkezésre álló ennivaló szűkössége miatt - a nem romlott étel mindig egészségesnek számított.

Ma már szempont az is, hogy milyen anyagból készült edényben készítjük étkeinket, milyen főzőfelületen főzzük azokat. Gyakran grafikonokat, táblázatokat nyomnak az orrunk alá, melyek jelzik, mennyit rontunk az éppen készülőben lévő étel tápértékén. Van, aki szerint még az is számít, hogy melyik irányba keverjük meg az ételt, mert ugye ott van az életspirál... - jaj a balkezeseknek, ha nem tudnak a másik irányba keverni!

Masaru Emoto óta már bizonyítottan tudjuk, hogy a gondolataink hatással vannak a vízre, megváltoztatják annak kristályszerkezetét. Így van ez az ételek esetében is. Az előrecsomagolt, kész ételekből valószínűleg nemcsak a vitamin hiányzik, hanem a gondoskodás ereje is. Két dologgal azonban biztosan nem spóroltak elkészítésekor: az ízfokozóval és a tartósítószerrel. Emotora visszautalva, a háziasszony szétszórtsága, kimerültsége nem igazán kedvez az ételnek. Túl azon, hogy vagy kissé nyers lesz az étek, vagy éppenséggel túlfőzi, valószínűleg a gondolatai sincsenek kellőképpen ráhangolva a táplálék szeretetteljes elkészítésére, hogy észrevétlenül, közvetve a lelket is erősítse. Főzés előtt ezért érdemes a gondolatainkat is „megmosni”, nem csak a kezünket.

Meg kell említenem, jártam olyan konyhában, ahol a kiszállításra készített ételt felszentelik. Ezen elgondolkodtam. Lehet, hogy mégiscsak nagymamáinknak volt igaza, amikor minden étkezés előtt és után imát mondtak? Talán nem árt elgondolkodni azon, hogy az étellel kapcsolatos ceremóniák felett nem járt el az idő. Ha már az alapanyagok bizonyítottan nem bírnak olyan tápértékkel, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt, legalább ima, áldáskérés formájában adjunk némi pozitív energiát étkeinknek!

Kapcsolódó cikkek: 

A mi konyhánk

Milyen legyen a konyha?

2012. november 07./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.