Please enable JS

A karmánk és az otthonunk kapcsolata

A karmánk és az otthonunk kapcsolata

Egy otthon választása sohasem a véletlen szülötte. Általában olyan életteret választunk, amely segíti karmánk beteljesítését. De mi is az a karma? És milyen összefüggése lehet a lakásunkkal?

A karma - a múltból hozott és a jelenben - megoldásra váró életfeladatként is értelmezhető számunkra. Életünkben sorozatosan visszatérő jelek figyelmeztetnek minket, s cselekvésre, megoldásra buzdítanak. Ha mi mégis figyelmen kívül hagyjuk ezeket a jelzéseket, s megpróbálnánk elmenekülni saját feladataink elől, a karmánk most már sokkal keményebben jelez, betegség vagy egyéb akadály formájában.

Érdekes egy lakás és a karma összefüggését vizsgálni. Egy új lakásba költözés mindig hoz valami újat, valami megtapasztalni valót, amit meg kell élnünk, és ha ez megtörtént, akkor léphetünk tovább. Hová? Egy másik lakásba, másik kapcsolatba, másik életmód felé, másfajta tudás felé, vagy egy másik megoldandó feladat felé.

Találkoztam olyannal, aki luxushoz szokott, s azt tehette meg korábban, amit akart. A lakásváltása után pedig napi megélhetési gondjai támadtak.

Egy szomorú eset kapcsán találkoztam olyan emberrel, aki új lakásba költözése után az egyik betegségből a másikba eset. Szinte sohasem tudott dolgozni. De hogy ne csak negatív példát mondjak, van, akinek szerelmet hozott új lakása, vagy egy másik esetben a szakmája csúcsát köszönheti a lakásának. Többeknek az anyagi dolgai jöttek rendbe egy költözés kapcsán. Sőt olyannal is találkoztam, akinek sok sikertelen próbálkozásra, az új otthon adta meg a lehetőséget, hogy megszülethessen a várva várt csoda: a gyermeke.

Egy lakás nagy segítség ahhoz, hogy meg tudjuk élni ezeket a dolgokat. Ezért is érzem, hogy nem jó bebetonozódni egy lakásba. A lakás úgy is jelez, ha elenged. De azt is érezzük, ha még dolgunk van „egymással”. Ilyenkor hiába a hirdetés, az ingatlan nem fog elkelni.

A negatív dolgokon lehet tompítani különböző energetikai eszközökkel, hogy ne fájjon annyira a pénztelenség, vagy a társtalanság. Nagyon jó módszernek tartom a meditációt, mert ezzel jobban megérthetjük a folyamatot és a minket ért negatív dolgokat sem érezzük annyira húsbavágónak, s könnyebben elfogadjuk, hogy ez a tapasztalás hozzátartozik a fejlődésünkhöz.

Kapcsolódó cikkek: 

Egyensúly belső és külső életünk között

2012. november 08./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.