Please enable JS

Kamaszok fekete falai

Kamaszok fekete falai

Javában tombol a nyár. Sok szülő felújítja gyermeke szobáját, hogy a szeptemberi suli kezdésre kész legyen. Kamaszgyerekek szülei több esetben kerestek meg tanácsért, hogy a gyerek (akár fiúról, akár lányról legyen szó) feketére szeretné festetni a szobáját. Ezek a lakberendezési igények sokszor meghökkentik a szülőket.

Gondolom egynéhány szülőnek ismerős a probléma. Ha teljesítjük gyermekünk igényét, olyan lesz a szobájuk, mintha kriptában zárnánk őket, ha nem engedünk nekik, akkor elfojtunk bennük valamit, ami szintén nem jó. Ilyenkor ajánlom a szülőknek, hogy vigyék el a gyermeküket a Láthatatlan Kiállításra (www.lathatatlan.hu), ahol teljes sötétségben megérezhetik a szülők aggodalmát. Ha még ezután is fekete színű szobát akarnak, akkor próbáljanak meg kompromisszumot kötni: jelöljenek ki egy kisebb szűk sávot a falon, ami legyen fekete. Ha lehet, inkább függőleges legyen ez a sáv, és ne érjen a mennyezetig. Hogy ezt falfestékkel, tapétával vagy milyen egyéb módon oldják meg a gyerekek, bízzák rájuk.

Néhány megoldást ajánlanék ezeken felül: pl. táblafesték, így tudnak rá írni is, s máris nem lesz gyászhatású a szoba. Létezik a kreatívboltokban fekete fólia, amire ugyancsak táblakrétával lehet rajzolni. Vagy jó ötlet lehet a feketére festett parafa felület is, amire emlékeztetőket tudnak szúrni.

Az a lényeg, hogy ne torkolljuk le a fiatalokat, ne szörnyülködjünk. Ha egy pár hónap múlva elegük lesz az egészből, úgyis szólnak majd. Fontos, hogy kezeljük egyenrangúan az igényüket, és ha kiélték ezt a korszakukat, ne érezzék kellemetlennek, hogy már nem kell az, amihez előtte annyira ragaszkodtak…

Fotó: Hulsta Teen Room Design
2013. augusztus 05./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.