Please enable JS

Hogyan vásároljunk telket?

Hogyan vásároljunk telket?

Ha valaki építkezésre adja a fejét, hatalmas feladatra vállalkozik, s mint ilyenkor lenni szokott, álmait, vágyait, elképzeléseit próbálja megteremteni egy adott fizikai térben. Sokan lelki szemeikkel már tisztán látják, s tudják, milyen otthont akarnak megteremteni, de a helyszínt, a körülményeket sokszor másodlagos tényezőknek tekintik. Pedig nem így van.

Egy energetikailag jól megtervezett ház felépítése egy nagyon jó adottságú telek vásárlásával kezdődik.

Mégis hogyan? Gyűjtsünk tapasztalatokat, megérzéseket személyesen. Álljunk meg egy kis időre és figyeljünk. Halljuk a hangokat, érezzük a szagokat, lássuk a látnivalókat. Ez a pár perc csekélyke áldozat, ahhoz képest, hogy hosszú éveket szeretnénk majd itt a későbbiekben eltölteni.  

Túl azon, hogy minden érzékünket kinyitjuk és lehetőleg a hajnali, a délutáni és az éjszakai órákban is benyomást gyűjtünk a környékről, az összes környezeti- és energetikai tényezőt is számításba vesszük, egy kicsit a telek múltjában is vájkálnunk kell. Ez ugyan egy kis kutatómunkát igényel, amit a helyi polgármesteri hivatalnál, a földhivatalnál és a szomszédoktól tudunk begyűjteni, de megéri.

Ha ezekkel a tényezőkkel tisztában is vagyunk, önmagában még nem elégséges a telek megvételéhez. A kiszemelt telekre vonatkozó beépítési szabályozást is figyelembe kell vennünk, amelyet az illetékes polgármesteri hivatal építési osztályáról vagy az internetről szerezhetünk be. Fontos tudnunk, hogy pl. építhetünk-e szabadon álló családi házat vagy valamelyik oldalhatárhoz kell sorolnunk, mekkora a beépítési százalék, a megadott építmény magassága, a zöldfelületi mutató, stb.

Ezek ismerete nélkül álmaink tökéletes otthonát nem tudjuk megvalósítani. Egyébként is vallom, hogy persze legyen elképzelésünk arról, milyen házat szeretnénk, de ne akarjuk ráhúzni mindenáron az elképzelésünket a telekre. Nem a gombhoz keressük meg a kabátot, hanem vegyük csak meg a kabátot, jó minőségűt, tetszetős anyagból, és csak utána keressük meg a hozzáillő gombot. A sorrend nem cserélhető fel! Ha rögeszmésen ragaszkodunk korábbról hozott elképzeléseinkhez, beépíthetünk - utólag helyrehozhatatlan hibákat - az otthonunkba.

Talán ezzel lehet indokolni, azt a tapasztalom, hogy egyesek annyira a házra koncentrálnak, hogy nem veszik észre a környezet szarvashibáit.

A karnyújtásnyira lévő temető, az éppen a telken álló átjátszó, vagy a fölötte átfutó nagyfeszültség terjedelembe is óriási, mégis mintha köd szállna az emberek szemére a telek megvételkor. Nem érzékelik, nem látják azokat, később is tagadják a létét, s éppen csak dereng, hogy van valahol a közelben ilyesmi. Nem azonosítják a telkükkel, annak közelségével, hatásával. Később pedig, mikor felépült a ház, már nagyon nehéz megszabadulni egy ilyen környezeti adottságú háztól. A hozadéka sem problémamentes, amely legtöbbször betegség formájában jelenik meg, sok problémát gördítve az ott élők útjába.

2014. január 28./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.