Please enable JS

Ami a születési anyakönyvből kimaradt

Ami a születési anyakönyvből kimaradt

A kórházak, a szülőszobák, az orvosok, a szülésznők nagyon felkészültek nemcsak a szülés lefolytatására, de a csecsemőgondozásra is. Bevetik szakmai tudásukat, gyakorlatukat, a rendelkezésre álló műszereket is az ügy, vagyis a minél egészségesebb világrajövetel érdekében. De vajon mindenre kiterjed a figyelem?

 

Az adat, mely életünk végéig nem változik

Világra jövetelünk tehát nagy esemény, megkapjuk a kellő odafigyelést, a megkülönböztetett környezetet. Intézményesített szinten megtanítják szüleinknek, hogyan etessenek, hogyan tegyenek tisztába, stb. Mégis egy (de valószínűleg több) nagyon fontos információt nem adnak a szülőknek a születési anyakönyvi kivonattal. Pedig ez az információ, amelyre most kitérni szeretnék, az egyént az élete végéig elkíséri, mert nem változtatja meg az adatokat sem a korunk előrehaladta, sem az évszakok változása, sem egyéb más körülmény. Egy viszonylag egyszerű számítás eredménye, mégis sok-sok pénzt lehetne vele megtakarítani társadalmi szinten évente.

 

A kiságy helye

Mi történik, amikor a kisbaba megszületik és elindulnak vele haza a szülők a kórházból? Otthon befektetik a picit a kiságyba. A kiságy helyét sokféleképpen határozzák meg a szülők: keresnek egy védettebb sarkot a gyerekszobában, vagy a hálószobában közel a franciaágyhoz, hogy az anyuka éjszaka ne rohangáljon sokat, stb. Egy biztos: kiságya helyét eldöntik még azelőtt, hogy bármit is tudnának a jövevényről. A hely meghatározását nem befolyásolja sem a baba neme, sem a személyisége, sem egyéb más tényezők. Pedig a kisbaba nagyon is tudja, hogy mi a jó neki. Számtalan szülő igazolhatja, hogy egyik helyen sír a gyermeke, másikon nem. Mikor sírósabb a baba, sok kismama a rutinosabb rokonok, barátok javaslatára vagy akár ösztönösen is kiságytologatásba kezd. Addig keresi a helyét, míg a gyermek megnyugszik. De mi van akkor, ha a kiságytologatás sem vezet célra? Miért van az, hogy egyik gyermek számára jó egy adott hely, míg a testvére leállíthatatlan sírással reagál ugyanazon a helyen?

 

A Hold hatása

A Hold hatását mindenki érzi, függetlenül attól, hogy összeköti-e vele vagy sem. A természetben is megtaláljuk számtalan formában: megmagyarázza az árapály jelenséget, a női ciklusra hatással van (pl.: a Telihold megtölti a szülészetet), stb. A Hold azonban otthonunkban is erőteljesen jelzi jelenlétét. Mintha a születéskor a homlokunkra tett volna egy jelet, amelyet fel kellene ismernünk és az otthonunkban megkeresni ennek a jelnek a párját. De fogalmazhatunk másképpen is: a Holdtól kaptunk egyfajta rezgést, és ezt a rezgést kell keresnünk otthonunkban is, mert ebben érezzük jól magunkat, ebben tudunk feltöltődni.  Ez nem mindenkinek ugyanaz, egyénenként változik. Független nemünktől, rokoni kötelék sem jogosít fel azonosságra. Ezért van az, hogy az egyik családtag jól érzi magát a lakás egy adott helyén, míg a másik kevésbe. Legkönnyebben úgy tudjuk megfogalmazni, ha égtájra bontjuk, és úgy keressük a lakásunkban. A kedvező égtáj nevet kapta.

 

Az ellenpólus

Ha van valami, ami a természet ritmusát az egyik oldalra billenti, lennie kell egy másik oldalnak is, ami visszabillenti. Egy ellenpólusnak. Az ellenpólus az a hely, ami nagyon nélkülözi ezt az energiát. Ha egy olyan helyen tartózkodunk, amely az ellenpólus területe, bizony a kisbabák sírnak megállás nélkül, de jöhet a kialvatlanság, a betegség, a műtét is.

Érdekes, hogy a kisgyerekek mennyire érzik ezt. Az egyik családban a pici (3 éves kislány) megmondta a szüleinek, hogy nem jó neki az a szoba, amelyet a szülők kineveztek számára és ő cserélni akar a bátyjával. Miután a szülők szépen berendezték és kifestették a szobát a gyerekek nemének megfelelően, nem igazán vették komolyan lányuk kérését. A kislány pedig beteg lett. Majdnem 2 évig ki sem jött a kórházból. A szülők aggodalma az alternatív megoldások felé vezetett. Ekkor néztük meg, hogy az ellenpóluson fekszik a gyermek. Miután azonnali szobacserét csináltak a szülők, mert ekkor már élesen emlékeztek arra, hogy mennyire sokszor kérte ezt a lányuk, gyorsan fel is gyógyult a gyermek.

Nagyon sokan jelzik nekem, hogy miután áthelyezték az ágyat, hirtelen megbetegedtek. Mikor kiszámoljuk azon területeket, amelyek kedvezőtlenek számára, rögtön világossá válik, hogy a jó helyről a rossz helyre tették át az ágyat, és ez indította el a betegségüket.

 

Érdemes lenne ezeket az adatokat mindenkinek megkapni a születési anyakönyvvel együtt. Nem biztos, hogy minden sírást meggyógyít, de az biztos, hogy kevesebb műtétet, betegséget, gyógyszert, gondtalanabb embereket, boldogabb családokat lehetne elérni ismeretében. Minden huzamosabban egyhelyben töltött időtöltésnél tudnunk kellene ezeket az adatokat. Sőt nemcsak tudnunk, de eszerint kellene berendezni a lakásunkat, irodánkat, munkahelyünket.

A cikk a Kineziológia magazin 2013. októberi számában jelent meg.

2014. február 03./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.