Please enable JS

A Vaszatiról…

A Vaszatiról…

A Földünket keresztül kasul járják át a különféle irányultságú és hatású energiák. A Vaszati ezekből a ház építésekor vagy korrigálásakor kettőt használ, illetve ezekre épít. Azt tartja, hogy a házat úgy kell elhelyezni, hogy a keletről nyugatra és az északról délre tartó energiaáramlást otthonunkba be tudjuk engedni, illetve áramlását biztosítani. Az energiák házunkba lépését pedig a nyílászárókon keresztül tudja megtenni.

Sokan félreértelmezik ezt. Úgy gondolják, hogy a Vaszati értelmezése szerint délre és nyugatra nem helyezünk ablakokat. Ez nem így van! Sőt! Minden irányba kell lenni ablaknak egyrészt a szellőzhetőség miatt, másrészt a természetes fény, a benapozottság miatt.
Az is hibás nézet, hogy a déli vagy nyugati ablak elé bútort kell tolni vagy egyéb tárggyal akadályozni, hogy ablak funkcióját tölthesse be, mintegy a fal zártságát biztosítva.

A nyugati építészeten felnőtt emberek szerint házunk északi oldala hideg, ezért nem tudnak azonosulni ennek az oldalnak a nyitottságával. Az északi hideg ellen zsilipelnek kamrával, vécével esetleg gardróbbal. Ám, ha így teszünk, kizárjuk otthonunkból és magunkból is mindaz, amit az északi energia hordoz. Hogy csak egy példát említsek: a tapasztalatok szerint sokkal nehezebben gyógyulnak fel a betegségekből az ablaktalan északi fallal rendelkező emberek illetve sokkal hamarabb támadják meg különféle betegségek. Miért is? Mert Földünk gyógyító energiáját kizártuk a lakásunkból!

Nem győzöm hangsúlyozni, ennek a két energiaáramlásnak otthonunkba lépésének a fontosságát! Mivel a házunkat a második testünkként „hordozzuk”, ha kizárunk energiát belőle, magunkat fosztjuk meg a kizárt energia hatásától.

2013. január 14./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.