Please enable JS

Meditációs séta az otthonunkban

Meditációs séta az otthonunkban

Sokan keresnek meg, azzal a kérdéssel, hogy önmaguk mit tudnak tenni lakásuk energiájának helyreállításáért. Egy sétát szoktam tanácsolni ilyen esetekben, egy olyan meditációs sétát, amely a saját otthonukba vezet.

Ezt a sétát mindenképpen csendben, egyedüllétben kell megtenni. Üljünk le egy kényelmes fotelbe kezünkben egy jegyzetfüzettel és egy tollal, hunyjuk be a szemünket, és ellazult állapotban, képzeletben járjuk végig a lakásunkat. Világosban, és este lehúzott függönyök mellett is lehet „sétálni”. A nappali és az esti-éjszakai séta alkalmával más-más dolgok derülhetnek ki. Aki nappal végzi, de zavarja a nappali fény, nyugodtan húzza be a függönyt.

 

Fedezzük fel lakásunkat

Ha kellemesen elhelyezkedtünk és úgy érezzük, hogy a világ zaját (és a telefonunkat is) kikapcsoltuk, képzeljük el, hogy épp hazaérkezünk. Belépünk a lakásba, megállunk a bejárati ajtónál, hátunkat az ajtónak támasztjuk. Körülnézünk. Megnézünk, hogy van-e olyan tárgy vagy egyéb dolog, ami zavar bennünket, vagy amit nem szeretünk. Például egy szobor, egy virág, a fogas, egy repedés a falon, a fal színe, a világítás...

Ha találunk ilyet, feljegyezzük a jegyzetfüzetünkbe. Aztán levesszük képzeletben a cipőnket, elrakjuk kabátunkat, táskánkat és még egyszer körülnézünk, de most már az előszoba közepéről. Itt is leírjuk, ha valami nem tetszik. Aztán folytatjuk utunkat a lakás többi helyisége felé. Jól körülnézünk, és rögtön lejegyezzük, hogy mi az, ami nem a kedvünkre való, esetleg furcsa érzéssel tölt el. Járjuk sorra a lakás minden pontját a pincétől a padlásig.

Hagyjunk időt az alapos vizsgálatra. Akinek nem sikerül egyszerre végigmennie minden helyiségen, nem baj. Az is sokat segít, ha egy-egy helyiségben jobban elidőz és egy másik alkalommal veszi elő otthona újabb zugait.

Aki nem tudja gondolatban átjárni a lakást, menjen végig fizikailag. Pihenjen meg egy-egy szobában, vizsgálja meg annak minden zugát, s jegyezze fel, amin változtatni szeretne. Ha a párunk is elvégzi ezt a sétát, előfordulhat, hogy más-más területeket érez változtatandónak. Ilyenkor a mindkettőnk által kritikusnak ítélt helyre kell a nagyobb hangsúlyt fektetnünk, de az egyéni észrevételek sem hagyhatóak figyelmen kívül.

A lényeg, hogy feltérképezzük a lakás összes negatív érzést sugalló helyét és lehetőség szerint szüntessük meg vagy változtassuk át pozitív üzeneteket hordozóvá. Menjünk végig a felírt listán, sorról sorra, s ha egy dolgon változtattunk, pipáljuk ki.

Ne feledjük el: nekünk is energiát kell beletenni az otthonunkba, hogy energiát kaphassunk onnan.

 

Meditációs séta az utcán és a kertben

Ha túljutottunk otthonunk blokkjain, érdemes hasonló módon folytatni a sort a kerttel és az utcával.

Képzeljük el, hogy hazaindulunk. Megyünk az utcán, már látjuk a kerítést, a házunkat.

Itt is, mint a lakásunkban, jegyezzük le, ha olyat találunk, ami zavar. Például: a kuka, a repedt a járda, a szomszéd macskái... Elővesszük a kulcsot, kinyitjuk a zárat, majd a kaput és belépünk. (Aki nem kertes házban lakik, az a társasház ajtaján lép be.) Még visszanézünk, honnan jöttünk és lejegyezzük, ha találunk nem tetszőt.

Folytatjuk az utunkat a lakásunk ajtaja felé, aztán a kertkapu és a házunk közötti terület között nézzük meg, van-e olyan tárgy, növény vagy egyéb dolog, ami diszharmóniát kelt bennünk. Társasház esetében a társasház ajtaja és lakásunk ajtaja közötti terület vizsgálandó. A lakásunk ajtaja előtt megállunk, elővesszük ezúttal a lakáskulcsunkat és kinyitjuk ezt a zárat is. Mielőtt belépnénk azonban, itt is visszanézünk még egy kicsit.

Hogy mi értelme van mindennek? Ha hazafelé menet mindig ugyanaz a dolog zavar, nézzük meg, hogy tudunk-e tenni mi magunk ellene valamit. Ha nem – társasház esetében – vigyük a dolgot a közgyűlés elé. Ne nézzük karba tett kézzel, hogy mindennap ugyanazon bosszankodunk! Tegyük aktívvá magunkat!

Gyakran tapasztalom, hogy a meditáció során feltérképezett energetikai blokkok megegyeznek a tanácsadásom során felmért problémákkal. Érdemes ezt a kis sétát mindenkinek végigcsinálnia.

Kellemes utat!

2012. november 08./
szincsak_anna_.jpg
Otthonod a lelked tükre.
Belenéztél már? Én igen.
A spirituális térrendezés erről szól.